fbpx

O lecție despre supravegherea animalelor de companie

STUDIU DE CAZ
//O lecție despre supravegherea animalelor de companie
supraveghere-cover

Dacă locuiești într-o zonă rurală sau suburbană, este foarte probabil că animalul tău de companie (de regulă, cățelul) să stea în curte. Se întâmplă des, în astfel de situații, ca animalele să sară gardul curții, atunci când sunt lăsate nesupravegheate.

Așa s-a întâmplat și în cazul cățelului a cărei poveste o ilustrăm astăzi. Problema a fost că gardul era scund și era realizat dintr-o tablă cu vârfuri foarte ascuțite și apropiate între ele. Astfel, câinele a sărit foarte ușor, dar și-a prins membrul posterior între 2 elemente de gard și și-a sfâșiat astfel pielea.

 

Din fericire, animalul a fost adus la cabinet, unde am intervenit chirurgical pentru a închide rana. A urmat apoi un tratament de regenerare a țesutului pentru 14 zile, perioadă în care pacientul nostru s-a recuperat complet.

Grija pentru animalele noastre trebuie să fie permanentă. Se întâmplă atât de des ca animăluțele scăpate din vedere să se accidenteze sau chiar să provoace situații tragice atunci când ajung pe stradă. Tocmai de aceea, alegerea unui companion trebuie să fie, întotdeauna, o responsabilitate pentru fiecare stăpân. Nu toate animăluțele sunt la fel de norocoase ca acest cățel, încât să-și recapete forțele complet după un astfel de accidente.