Scrisoarea unui cățeluș către Moș Crăciun

Home/Blog/Scrisoarea unui cățeluș către Moș Crăciun

Ham-Ham Moș Crăciun,

Îți scriu din camera mea micuță, marcată de gratii, în care m-am trezit într-o dimineață friguroasă de februarie. Padocul de la Miroslava mi-a devenit cămin și, deși am așteptat zile-n șir ceva sau pe cineva și, totuși, n-a venit nimeni să mă ia acasă. M-am gândit să scriu o scrisoare, așa cum am mai văzut că fac oamenii, și singura mea speranță ai fost tu, Moșule. Anul acesta am ajuns destul de înțelept ca să nu îmi doresc oase gustoase, ci un suflet bun căruia să mă dedic întregii vieți și care să știe că nu e nevoie să faci lucruri mărețe ca să fii erou. Îmi va lua lăbuța și mă va duce în căsuța lui, care sigur este un pic mai călduroasă decât a mea. Va fi eroul care a dorit întotdeauna să schimbe ceva în comunitate. Poate nu în comunitatea lui, dar cu siguranță în comunitatea mea.

Iartă-mă dacă îți cer prea mult. De când această cămăruță îmi este casă, n-am mai reușit să-mi doresc și alte lucruri. În primele secunde, părea în regulă, dar la scurt timp începeam să simt cum cei patru pereți încep să se strângă în jurul meu, iar totul devenea din ce în ce mai sinistru. De ce am ajuns aici nevinovat? Cât voi mai sta? În filmele la care am tras cu ochiul, cei ce stăteau în spatele gratiilor se numeau deținuți, dar nu-mi amintesc să fi greșit cu ceva. Oare o fi din cauza osului pe care l-am găsit într-una din curțile prin care am hoinărit? Nu l-am furat. Atunci de ce sunt aici? Mi-aș dori ca fiecare om să afle ce înseamnă să trăiască într-un adăpost și nu numai când se uită la ilustrații cu mine, ci chiar să încerce să se bage într-una să vadă cât încape.

Poate viața mea adevărată va începe în curând. Sper că, într-o zi, îți voi scrie din culcușul meu călduros și pufos, de lângă soba care emană dragoste și șoapte încălzite. Eu îmi voi urma eroul oriunde dând din codiță, iar el mă vă iubi nespus și mă va pupa pe frunte. Uneori mă va face să mă împrietenesc cu alți patrupezi având ochii sticloși, iar eu îl voi păcăli că ne înțelegem. Oricum pe el îl voi considera toata viața cel mai bun camarad, chiar dacă e numai biped. Până atunci, este doar ploaie. O ploaie ciudată, ce-i drept, nu ca aceea de afară; ci ca atunci când vine dinăuntru și mi se prelinge pe botic.
Ham-Ham Moș Crăciun, există zvonuri că tu nu exiști, dar eu știu că te voi recunoaște când vei veni. Vei fi chiar lângă cel care mă va lua acasă.

 

Semnat,
Un cățeluș nemângâiat